hu

2021 április - Jang Víz/Sárkány

2021 április - Jang Víz/Sárkány

Kedvesek! 

Egy sorozatot indítok útjára, melynek az Elemek Ereje címet adtam. 

A kínai asztrológia Jang és Jin elemeinek analógiáit vettem sorra. Mindegyik elemhez választottam 1 - 2, rá jellemző analógiát, és '17 szótagba' foglaltam. Azt gondolom, így igazán látványosan mutat. Ezekhez természetesen, még számos jellemvonás rendelhető, ám amennyiben a képeket nézitek, rá lehet érezni, hogy milyen tulajdonságok határozzák meg az adott jegyet. 

Könnyítésképpen, lejjebb becsatolok egy összefoglalót. 

A horoszkóp kalkulátorban ellenőrizhetitek, hogy mi az Önelemetek /a Nap oszlop mutatja fent/, s ez elmondja számotokra, hogy milyenek vagytok, milyenek a Ti jellemvonásaitok, hogyan használhatjátok magas szinten a kapott/hozott energiáitokat. A hónap oszlopban lévő fenti elem például a munkátok területe. Ha itt van a Jang Víz, akkor ezen az életterületen jellemzőek rátok az adott analógiák, és így tovább. Horoszkóp kalkulátor:

https://kinaiasztrologia.com/kalkulator/kinai_horoszkop_kalkulator.html

A horoszkóp értelmezéséről írtam korábban egy összefoglalót, ahol bővebben kifejtem, hogyan lehet alap szinten rálátni az oszlopokra, és az ott jelenlévő elemekre. Itt olvashatjátok:

https://www.orsolyabudai.com/bevezeto-a-kinai-asztrologiarol/




A jelenlegi, áprilisi hónapunk, Jang Víz Sárkány hónap. A Jang Víz maga a zubogó, hatalmas kiterjedésű, gigantikus erejű víztömeg. A tenger, a vízesés, a folyó. Mozog, hömpölyög, sodor, a mélyben csendesebben áramlik, sok láthatlan dologgal együtt, de mindig mozgásban van. Ilyen a Jang Víz személy is. 

A Sárkány fő eleme a Jang Föld. Ez a hegység, a hatalmas, tágas, erőt sugárzó, masszív Föld analógiája. Nos, ez a két elem, amikor egymásra hat, akkor képileg el tudjuk képzelni, hogy mi zajlik a természetben. Ugyanez jellemző erre a hónapra is. A víz ereje mindent képes elsodorni, kivéve a Jang Föld masszivitását. Természetesen, itt-ott beszivárog a repedéseken keresztül, és a felszínen található részeket is ledarálja. Érdekes kis hónap elé nézünk ismét. Zubogjon tehát, aminek kell, csendesedjen, ahol arra van igény, és maradjon a stabilitás is. Önmagunkban. Kívül így egyre kevésbé zavar minket, hogy mi zajlik, hiszen a lélek csendjében mindig békesség van. Ezt kell megtanulnunk. 

Ám mindenki mozdulna már, hiszen sok volt az állóvíz, a korlát, viszont, amint ez bent megszületik, megvan Minden. Nos, ezúttal kint is megjelenik a mozgás, hiszen a Jang Vizet maximum bizonyos ideig lehet kotlátozni. Figyelem, ebben az elemben vannak a félelmek, és a mélységek is! Ezekkel mindig érdemes annyit dolgozni, hogy ránézünk, mi okozza bennünk a korlátokat, és aztán a felismerés erejével útjára engedjük, hiszen nekünk már más az utunk. Ezt látnunk kell! A Jang Vízről bővebben itt olvashattok:

https://www.orsolyabudai.com/jang-viz-jin-viz/

A Sárkányról pedig itt nézhettek videót:

https://youtu.be/LwMIEMQKVsE

Szeretettel kívánok további szép hónapot, sikeres önmunkát, léleksimító pillanatokat, és köszönöm megtisztelő figyelmeteket! Rövidesen hozom a következő kártyát. 

Lélekölelésem: Orsi


FACEBOOK OLDALAIM


Képek forrása: Pinterest/ Budai Orsolya fotója

2021. 04. 09.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!