hu

Jang Fa - Patkány hónap


Jang Fa - Patkány

2018. december 7 - január 6.

Nagyon mély hónap van, s ugyanakkor nagyon magasra is emelkedhetünk, ha hagyjuk, hogy a belsőnk vezessen.

Kissé hosszúra nyúlt a mai írásom....

Sziasztok!

2018. december 7.- én léptünk be a Jang Fa Patkány hónapba, ami több visszajelzés, és saját megfigyelés alapján is, ismételten hozza a komoly feladatokat az életünkben. Ezek a feladatok természetesen nem azért jönnek, hogy minket bosszantsanak, felborítsák az életünket. Vagy mégis? Hiszen a napi rutinban elfelejtődnek azok a dolgok, amikkel előbb-utóbb foglalkozni, szembesülni kell. Most, ebben a hónapban elérkeztünk oda, hogy nem csupán megmutatkoznak a régen eltemetett, elfelejtett, mostoha körülmények között tartott emlékek, történések, hanem tenni is tudunk azért, hogy ezek most kitisztulhassanak, s elvonuljanak az életünkből. Úgyis addig fognak periodikusan ismétlődni az adott szituációk, amíg rá nem jövünk, hogy mit is kellene tenni. Nos, leginkább a szemükbe nézni, megfejteni az okokat, s megértéssel, szeretettel, elfogadással tekinteni rájuk, majd különféle módszerek segítségével meggyógyítani őket. Saját magunknak, hiszen bennünk van, nem képes más kívülről eltüntetni, bár tűnhet így bizonyos ideig.

Ezek a fájdalmak, félelmek, betegségek, beívódott helytelen programok, amik az életünket mozgatják, nem vezetnek a helyes útra. Egyre inkább nem. Ezért érdemes minden nap, de legalább az intenzívebb szakaszokban rendet tenni, szelektálni, s tisztába tenni a dolgokat magunkban. Igen, magunkban. Nem hibáztathatunk másokat a kialakult helyzetekért. Tettem én is régebben, de be kellett látnom, hogy teljesen értelmetlen. Minden belőlem indul ki, és tőlem ered, bármilyen furcsa is az elején erre ráébredni. S hogy mit lehet tenni? Tanulni. Nagyon sokat. Napról-napra megismerve önmagunkat, egyre tisztul a kép, nyílik a szív és az értelem. S az út hosszú, de ezzel a nézőponttal érdekessé válik. Minden napot lehet új, izgalmas feladatként tekinteni. Illetve vannak olyan napok is, amikor érdemes csak elengedni mindent, és lenni. Ez nem azt jelenti, hogy lustálkodni kell, csak gondolatban kicsit kikapcsolni. Hiszen oly sok a tennivaló. Ezt is meg kell engedni magunknak.

No, de visszatérve a hónapra. Miről is szól tulajdonképpen? Arról, hogy cselekedjünk. Nézzünk rá a helyzetekre, amik visszatérnek az életünkbe, és eddig nem haladtunk bennük előre. Most megkapjuk hozzá a támogatást is, de csak akkor, ha hajlandóak vagyunk a változtatás mellett dönteni.

Hiszen ebben a hónapban segít bennünket a Jang Fa elem, ami maga a védelmezés, a támogatás, a megbízhatóság, a fejlődés, a tanulás. Hozza a helyzeteket, hogy megélhessük segítő énünket, illetve magunk is kaphatunk sok segítséget. Kérni sem kell. Munkálhatja, alakíthatja felelősségteljes gondolkodásmódunkat, fejlesztheti kreativitásukat, együttműködő képességünket. Mindezt természetesen, ha nyitottak, és tudatosak vagyunk rá. Amennyiben a másik oldalával találkozunk, ami merev viselkedést mutat, akaratosságot, hajlíthatatlanságot, távolságtartást, nos ebben az esetben nem a jó úton járunk, de legalábbis célszerű inkább a segítő, támogató énünket elővenni, és megélni, hiszen ezzel rengeteget teszünk a fejlődésünkért, mindannyiunk fejlődéséért. Támogassuk tehát egymást! Ne csak ebben a hónapban, ám most, ha szeretnénk, aha nem, úgyis jön a feladat. Ha nem akarjuk megérteni, jöhet például betegség formájában, egy hát-, nyak-, vagy derékfájással, gerincbetegségekkel, fejfájással. Nyilván csak akkor, ha nem éreztünk rá a feladatunkra. Ellenkező esetben sok segítséget kapunk, valamint magunk is sokat segítünk, tanulunk, fejlődünk.

Másik oldalról pedig az indulatokra is érdemes odafigyelni, amennyiben azt tapasztalnánk, hogy düh van jelen az életünkben, fontos, hogy ne fojtsuk be, valamint a már befojtottakat is engedjük ki, ahogy azt korábban is írtam. A fülekre, nemi szervekre ezért érdemes vigyázni, de tudni kell, hogy nem fáznak meg, és nem fognak fájni, ha nincs valami belső feszültség, vagy korábban beépített program.

Korábban már írtam a Patkányról, és a Jang Fáról bővebben, hogy akiknek ilyen elemük, állatuk van, megismerhessék önmagukat, és magasabb szintre emelhessék az életüket. Továbbá azoknak is tanulságos elolvasni, felidézni, akiknek nincsenek ilyen elemeik, állataik, hiszen adott időszakokban, amikor megjelennek az életükben, rendkívül hasznosan tudják használni ezen energiákat a megismerés után.