Lélektükör

Bemutatkozás


Kedves Olvasó! :)

Bemutatkozásomat ezzel a saját ihletésű, 2017-es verssel kezdem.

Vagyok, aki vagyok...

Vagyok, aki vagyok, aki létezem,
bennem öltött testet minden őselem.
Részemmé vált a világ maga;
benne vagyok, s bennem van minden mosolya.
Bennem sír a lélek, ha sírnak gyermekek,
Anyák, kik értünk adnak életet.
Bennem robban bomba, ha kitör a háború,
bennem jajdul mindenki, aki szomorú.
De bennem sarjad élet, ha jő a pirkadat,
lombos fa leszek évtizedek alatt...
Virágot nevelek, gyümölcsöt érlelek,
nem pusztítanak el kegyetlen, zord telek.
Bennem él mindenki és minden,
egy vagyok belőled, Isten, 
teremtő mag e földi létben.
S te is mag vagy, csoda a teremtésben,
belőled, s belőlem újabb csoda lészen,
benne él tovább minden sejtem és vérem.
S bennünk lobog izzó tüze a Napnak,
bennünk csobog kristályvize a pataknak.
Bennünk éled újra a természet maga, 
kincseit bősséggel ajándékul adja.
Teremtő erő, te igazi áldás, 
bennem él és zenél minden ősi tudás.
Csillag vagyok, felhő vagyok,
lombok között napfény vagyok;
szellő vagyok a hajadban,
tollpihe a madarakban...
Harmat vagyok pókfonálon,
álom vagyok szempilládon, 
gyöngyszem vagyok kagyló ölén, 
hullám vagyok tenger színén.
Szivárványban elolvadok, 
folyóvízben messze futok.
Keress bárhol, megtalálhatsz
minden fában megcsodálhatsz.
Napnyugtában, napkeltében, 
megfürdök szemeid fényében.
Mosoly vagyok ajkaidon,
dallam vagyok szavaidon.
Én vagyok te, s te vagy bennem én, 
végtelen utamon a mindenség tenyerén.
Egy vagyok veled, s minden létezővel,
szívemben lüktető erővel
suhanok szabadon fellegek felett,
időn és téren át lebegek.

Vagyok, aki vagyok, utazó;
élet értelmét kutató.
Művész vagyok, költő, író, zenész, 
szobrász, illusztrátor, festőművész,
felfedező, lélekelemző,
édesanya, teremtő.
Feleség vagyok, támogató,
gyermek vagyok, szelídhangú.
Virág vagyok, színes, illatos, 
harcos vagyok, erős, izmos.
Gyémánt vagyok, csiszolatlan,
megbújok a pillanatban.
Erdő mélyén moha vagyok,
tévutadon irányt adok.
Itt is vagyok, ott is vagyok,
életemben jelen vagyok,
én vagyok, aki vagyok.

2017 ♡
Szeretettel köszönöm, hogy elolvastad a fenti versemet. Azt gondolom, tükrözi azt a lelket, aki bennem él ebben az életemben már évtizedek óta. Érzékenységet megtapasztani jött a Földre, intenzív élményekért, hogy megéljen mindent, s összegezzen, a dolgok mögé lásson, kutasson, alkosson, kreáljon, gondolkodjon és megéléseit, tapasztalatait megossza másokkal is, akik szintén ezen a bolygón teljesítik küldetésüket.

Életem szerves részét képezik az alkotás, a kommunikáció, az emberi kapcsolatok, a kreatív tevékenységek. Gyermekkorom óta ezek a dolgok a legfontosabbak az életemben, így egyetemi tanulmányaimat is ebben a témában folytattam. Kulturális antropológia kutató- és vizuális kultúra szakos tanárként az emberi kultúrákat, viselkedéseket, lélektanát tanulmányoztam, s a képi megjelenítés, média is fontos szerepet kapott ebben. 

Ezeken kívül és mellett kiemelkedő szerepet kap az életemben a család és a barátok. Nélkülük nem lennék az, aki vagyok, s hálával tartozom mindenkinek, aki életemben helyet kapott, s kaphattam én is az övében. Kiemelt szeretettel köszönöm a férjemnek és kislányomnak, akik nap, mint nap támogatnak abban, hogy önmagam lehessek és hivatásom szerint teljesíthessem azt a szolgálatot, amit vállaltam, valamint drága szüleimnek, akik nélkül nem indulhattam volna el ezen az úton. 

Nem volt egyszerű az út idáig. Egy gyermekkori betegség terelt rá az önismereti, belső útra, amelynek során temérdek alternatív gyógymódot és technikát próbáltam, s ezekből többet is megtanultam, hogy egészségemet támogassam, illetve a hozzám fordulókat segítsem tapasztalatimmal, és a tanult módszerekkel. 

Ezek közül is a főbb módszerek, amik a saját életemben is napi szinten jelen vannak: 

Reiki energiák áramoltatása (Mester fokozat)

Kínai asztrológia

Angyalkommunikáció

Szellemterápia

Számmisztika és Kristályterápia (alap szinten)

Egészségügyi asztrológia - tanulmányok folyamatban


Folyamatosan tanulok és fejlődök ezeken a területeken is, valamint az egészségtudatos táplálkozás, napi meditációk, szellemi gyakorlatok, jóga, családi-, és előző életbeli karmák vizsgálata, illetve egyéb spirituális csatornák integrálásával az életembe, melyeket rendkívül fontosnak tartok!

Számos területen dolgoztam, s mindegyik hozzátett valamit az összképhez, amikből végül kialakult az a személy, aki most jelen pillanatban vagyok, ám a fejlődés természetesen folyamatos.  Ugyanakkor sokáig kerestem, hogy ki is vagyok én valójában, mire születtem, miért érdekel millió dolog és nem csupán egy, miért vagyok más, mint a többiek és lógok ki a sorból. Ezekre folyamatosan megkaptam a válaszokat, s eljutottam odáig, hogy nem keresek, hanem értelmezek. Nem várok valamire, hanem megélem a pillanatot. Nem szeretnék megfelelni elvárásoknak, ami nem én vagyok, hanem azt teszem, amire születtem. Mindeközben nyitott vagyok az új tanításokra, s tovább járom az önismeret útját. Érzékenységemet a betegségből a megélésekbe, megérzésekbe, az alkotásba, s a támogatásba fordítom. Még vannak bőven megoldandó feladataim, de úgy érzem, jól haladok. 

Az alkotó tevékenységgel, napi meditatív-, és önfejlesztő gyakorlatok segítségével olyan utak nyíltak meg számomra, amire nem is gondoltam. Ugyan gyermekkorom óta életem része a rajzolás, festés, a különböző kreatív alkotás, írás, szereplés, ám az utóbbi években kapott intenzívebb szerepet, s teljesedik ki bennem. Folyamatosan alakul, változik, s élvezem minden pillanatát. Természetesen vannak nehezebb napok, időszakok az életemben ( s korábban bőven jelen voltak a nehézségek), viszont nem akarom többé elhagyni, hanem megvizsgálom, és megélem őket, majd ismét a szép dolgok felé fordítom a figyelmem.

Örömmel tölt el, ha oldalamat böngészed és találsz számodra legalább egy értékes gondolatot, verset, képet, amit neked ajándékozhatok.  Fontos számomra a szeretettel teli alkotó folyamat, melyben a szépséget, szeretetet ragadom meg, s ennek eredményeképpen  boldog pillanatokat élhetek meg, majd ezt megoszthatom veletek, hiszen erre születtem. 

Továbbá lényegesnek gondolom, egymás segítését az úton, így olyan írásokat is közzéteszek, amik segíthetnek önmagadra lelni, elmozdulni egy olyan irányba, mely az életed jobbá teszi, vagy esetlegesen hozzátesz egy-egy napodhoz.

Hiszem, hogy egy-egy gondolat megindíthatja azokat a folyamatokat, amik a lelkedhez/lelkünkhöz közelebb visz, s ezáltal megélhetjük azt, amire születtünk.

Bízom benne, hogy hasznosnak találod majd az oldalamon lévő tartalmakat, s szívesen visszanézel máskor is.

Kívánok mindannyiunknak csodás megéléseket! :)

Szeretettel:

Orsi :)


Amennyiben kérdésed, észrevételed merül fel, az alábbi kapcsolati űrlapon is tudsz nekem írni. :)

Szeretettel köszönöm! :)

Orsi