hu

Lélektükör

Bemutatkozás


Kedves Olvasó! :)

Bemutatkozásomat egyik versem részletével kezdem:


"Teremtő erő, te igazi áldás, 
bennem él és zenél minden ősi tudás.
Csillag vagyok, felhő vagyok,
lombok között napfény vagyok;
szellő vagyok a hajadban,
tollpihe a madarakban...
Harmat vagyok pókfonálon,
álom vagyok szempilládon, 
gyöngyszem vagyok kagyló ölén, 
hullám vagyok tenger színén.
Szivárványban elolvadok, 
folyóvízben messze futok.
Keress bárhol, megtalálhatsz
minden fában megcsodálhatsz.
Napnyugtában, napkeltében, 
megfürdök szemeid fényében.
Mosoly vagyok ajkaidon,
dallam vagyok szavaidon.
Én vagyok te, s te vagy bennem én, 
végtelen utamon a mindenség tenyerén.
Egy vagyok veled, s minden létezővel,
szívemben lüktető erővel
suhanok szabadon fellegek felett,
időn és téren át lebegek.

Vagyok, aki vagyok, utazó;
élet értelmét kutató.
Művész vagyok, költő, író, zenész, 
szobrász, illusztrátor, festőművész,
felfedező, lélekelemző,
édesanya, teremtő.
Feleség vagyok, támogató,
gyermek vagyok, szelídhangú.
Virág vagyok, színes, illatos, 
harcos vagyok, erős, izmos.
Gyémánt vagyok, csiszolatlan,
megbújok a pillanatban.
Erdő mélyén moha vagyok,
tévutadon irányt adok.
Itt is vagyok, ott is vagyok,
életemben jelen vagyok,
én vagyok, aki vagyok."

2017 ♡
Szeretettel köszönöm, hogy elolvastad a fenti versemet. Azt gondolom, tükrözi azt a lelket, aki bennem él ebben az életemben már évtizedek óta. Az alkotás, teremtés művészetét megtapasztani jött a Földre, amelyen keresztül megélheti a szépségeket, magának az alkotó folyamatnak az örömét, és minden vele járó folyamatát. 


Munkám, hivatásom:

Életem szerves részét képezik az alkotás, a kommunikáció, az emberi kapcsolatok, a kreatív tevékenységek. Gyermekkorom óta ezek a dolgok a legfontosabbak az életemben, így egyetemi tanulmányaimat is ebben a témában folytattam. Kulturális antropológia kutató- és vizuális kultúra szakos tanárként az emberi kultúrákat, viselkedéseket, lélektanát tanulmányoztam, s a képi megjelenítés, média is fontos szerepet kapott ebben. Több éven keresztül dolgoztam a Kazincbarcikai Városi Televízió munkatársaként, mint szerkesztő-riporter, hírolvasó. Egy hosszabb útkeresés, és Angliában eltöltött évek vezettek vissza az alkotó tevékenységekhez, kommunikációhoz, szerepléshez.

Jelenleg több irodalmi-, művészeti oldalt vezetek, szerkesztek, illetve veszek rész munkatársként a kortárs szerzők műveinek publikálásában, valamint tagja vagyok a Tanka János Irodalmi Körnek.

Ezeken kívül és mellett, kiemelkedő szerepet kap az életemben a család és a barátok. Nélkülük nem lennék az, aki vagyok, s hálával tartozom mindenkinek, aki életemben helyet kapott, s kaphattam én is az övében. Kiemelt szeretettel köszönöm a férjemnek és kislányomnak, akik nap, mint nap támogatnak abban, hogy önmagam lehessek és hivatásom szerint teljesíthessem azt a szolgálatot, amit vállaltam, valamint drága szüleimnek, akik nélkül nem indulhattam volna el ezen az úton. 

Célom, a szépség, a mély gondolatok, igényes tartalmak, a művészet, az alkotómunka, az értékek éltetése, figyelmünk fókuszába helyezése minden csatornán keresztül - legyen az verbális, vagy vizuális-, ezáltal is hozzájárulni a világ szeretettel teljes, igazi értékekben bővelkedő gyarapodásához. Ezzel együtt, a mai magyar kortárs művészek alkotásainak még szélesebb körben való terjesztése, a megjelenések támogatása.


A spirituális út:

Nem volt egyszerű az út idáig. Egy gyermekkori 'betegség' terelt rá az önismereti, belső útra, amelynek során temérdek alternatív gyógymódot és technikát próbáltam, s ezekből többet is megtanultam, hogy egészségemet támogassam, illetve a hozzám fordulókat segítsem tapasztalatimmal, és a tanult módszerekkel. 

Ezek közül is a főbb módszerek, amik a saját életemben is napi szinten jelen vannak: 

Reiki energiák áramoltatása (Mester fokozat); Kínai asztrológia; Angyalkommunikáció; Szellemterápia; Számmisztika és Kristályterápia (alap szinten); Egészségügyi asztrológia (tanulmányok folyamatban)

Folyamatosan tanulok és fejlődök ezeken a területeken is, valamint az egészségtudatos táplálkozás, napi meditációk, szellemi gyakorlatok, jóga, családi-, és előző életbeli karmikus feladatok vizsgálata, illetve egyéb spirituális csatornák integrálásával az életembe, melyeket rendkívül fontosnak tartok!

Számos területen dolgoztam, több irányban tanultam (tanulok), s mindegyik hozzátett valamit az összképhez, amikből végül kialakult az a személy, aki most jelen pillanatban vagyok, ám a fejlődés természetesen folyamatos.  Ugyanakkor sokáig kerestem, hogy ki is vagyok én valójában, mire születtem, miért érdekel millió dolog és nem csupán egy, miért vagyok más, mint a többiek és lógok ki a sorból. Ezekre folyamatosan megkaptam a válaszokat, s eljutottam odáig, hogy nem keresek, hanem értelmezek. Nem várok valamire, hanem megélem a pillanatot. Nem szeretnék megfelelni elvárásoknak, ami nem én vagyok, hanem azt teszem, amire születtem. Mindeközben nyitott vagyok az új tanításokra, s tovább járom az önismeret útját. Érzékenységemet a 'betegségből' a megélésekbe, megérzésekbe, az alkotásba, s a támogatásba fordítom. Még vannak bőven megoldandó feladataim, ám tudom, az 'utamon vagyok'. 

Az alkotó tevékenységgel, napi meditatív-, és önfejlesztő gyakorlatok segítségével olyan utak nyíltak meg számomra, amikre korábban nem is gondoltam. Ugyan gyermekkorom óta életem része a rajzolás, festés, a különböző kreatív alkotás, írás, szereplés, ám az utóbbi években kapott intenzívebb szerepet, s teljesedik ki bennem. Folyamatosan alakul, változik, s élvezem minden pillanatát. Természetesen vannak nehezebb napok, időszakok az életemben ( s korábban bőven jelen voltak a nehézségek), amiket megvizsgálok, és megélem őket, majd ismét jelen felé fordítom a figyelmem.

Örömmel tölt el, ha oldalamat böngészed és találsz számodra legalább egy értékes gondolatot, verset, képet, amit neked ajándékozhatok.  Fontos számomra a szeretettel teli alkotó folyamat, melyben a szépséget, szeretetet ragadom meg, s ennek eredményeképpen  boldog pillanatokat élhetek meg, majd ezt megoszthatom veletek, hiszen erre születtem. Számomra a művészet, az alkotás egy gyógyító terápia, egy olyan segítő folyamat, melyben egészséges önmagamra lelhetek, és ezáltal adhatok szűkebb-, és tágabb környezetemnek ebből a világnézetből.

Hiszem, hogy egy-egy gondolat megindíthatja azokat a folyamatokat, amik a lelkünkhöz közelebb visz, s ezáltal megélhetjük azt, amire születtünk.

Bízom benne, hogy hasznosnak találod majd az oldalamon lévő tartalmakat, és szívesen visszanézel máskor is.


Kívánok mindannyiunknak csodás megéléseket! :)

Szeretettel köszönöm a megtisztelő figyelmet!

Léleköleléssel: 

Budai OrsolyaAmennyiben kérdésed, észrevételed merül fel, az alábbi kapcsolati űrlapon is tudsz nekem írni. :)

Szeretettel köszönöm! :)

OrsiLegyél te az első, aki értesül az újdonságokról!