hu

A kínai asztrológiáról

Bevezető a kínai asztrológiáról


Bevezető írás a Kínai asztrológiáról, a horoszkóp értelmezéséről jellemrajzok segítségével

Az alábbi összefoglalóban arról olvashattok, hogy hogyan is értelmezhetjük a Kínai asztrológiai képletünket/horoszkópunkat, mire használhatjuk az őselemek energiáit, s hogyan illesszük ezt be életünkbe, mindennapjainkba a sikere és boldog életünk elérése érdekében. :) 


A horoszkóp értelmezése

A születési képletünk négy oszlopból áll, ami alsó és felső sorra tagolódik. A négy oszlop egyenként különböző életterületeket jelöl.

Az év oszlop felől indulva, azt láthatjuk, hogy milyenek vagyunk a külvilág számára, milyen oldalunkat tudjuk mutatni. Amennyiben például ebben az oszlopunkban egy Jang Tűz elem található, kifelé olyan személyiséget mutat, aki életvidám, energikus, segítőkész, optimista, szereti az embereket, szeret társaságban lenni, vonzó személyiség, az emberek szeretik, és szívesen vannak a társaságában. Ahol megjelenik, a társaság középpontjába kerül, ám ezt nem tudatosan teszi, csupán annak köszönheti, hogy olyan őserővel rendelkezik, ami annyira sugárzó megjelenést és belső erőt kölcsönöz neki, mint maga a Nap, ami melengető, energiával teli és boldogságot csal az arcunkra. Képzeljük csak el!

Nos, ilyen egy Jang Tűz ember. Lehet persze a Napnak olyan hatása is, amit nem annyira szeretünk, amikor megéget lobogó tüzével. Ugyanígy a személyiségnek is lehetnek 'negatív' megnyilvánulásai, ám azokat nem említem most, inkább a pozitívumokra koncentráltam ebben a kis bemutatásban.

Az év oszlop mutatja még a születési otthonunkra (ország, város, stb.) vonatkozó információkat, valamint a nagyszüleinkre vonatkozólag ad útmutatást, illetve a munkahelyünkkel kapcsolatban is ad segítséget tágabb értelemben.

Alul egy-egy állat található mindegyik oszlopban, ami szintén meghatározza a személyiségünket, ám ezek az állatok a döntéseinket mutatják, amíg a felső sorban megjelenő elemek a hozott, karmikus megnyilvánulásaink.

Tehát például, amikor egy Sárkány van az év oszlopban, egy olyan személyiséget mutat, olyan tud kifejlődni, aki megbízható, felelősségteljes, támogatja az embereket, elszánt, kitartó, rendíthetetlen, stabil. Gondoskodó, bölcs és udvarias. Tekintélye van, fenséges, erőteljes, intuitív személyiség. Ez természetesen csupán egy részét takarja az adott karakternek, de főbb tulajdonságaiban ez mondható el róla.

A hónap oszlop

Ez az oszlop mutatja meg nekünk, hogy milyen típusú területen tudunk a munkánkban kiteljesedni. Mik azok a hozott képességek, amik segítenek minket a legjobban teljesíteni, s mik azok, amiket kifejleszthetünk magunkban, hogy a legjobbat nyújthassuk, s természetesen ezek által boldogan végezhessük a napi feladatainkat. Úgy dolgozzunk, hogy szeressük azt, amit csinálunk, s ezáltal a szeretettel végzett munka meghozza a kívánt sikereket.

Egy másik fontos mondandója még ennek az oszlopnak, a szüleinkkel való kapcsolatunk, a szüleinkhez való viszonyunk, s nagyban segíthet, ha tudjuk, milyen üzenetet hordoz.

Nézzük például, hogy mit jelent, ha egy Jin Fa elemünk van a hónap oszlopunk felső sorában.

Ez a személy (főleg munkáját tekintve) arra született, hogy kamatoztassa együttműködő képességeit, céltudatosságát, rugalmasan kezelje a dolgokat. Munkatársaival barátságos, udvarias legyen, kerülje az éles konfliktushelyzeteket, s okos módon kezelje a kialakult esetleges problémákat. Legyen nyitott a kompromisszumokra, kivételes kommunikációs képességével elérje a céljait.

Társaságkedvelő, finom modorú és barátságos, mesteri módon tud alkalmazkodni, s abba az irányba fordulni, ahol a lehetőségek nyitottak. Igazi túlélő, megtalálja a kiskapukat, s az utat a kitűzött céljai felé.

A hónap oszlop alsó részén egy Kecske található a példám szerint. Tehát a fent írtakhoz hozzá adódik, hogy egy nagyon tehetséges emberről van szó. Egy olyan valakiről, aki maga a kincsesbánya. Rengeteg dologban tud kifejleszteni magában olyan szunnyadó képességeket, amik egyediek, különlegesek, s minőségiek. Ebben általában segítségre van szüksége, hiszen nem látja önmagában, hogy amikre képes, az különleges. Az ilyen szülött gyermekkorában például nagyon sok dícséretet kellene, hogy kapjon, hogy önbizalma megerősödjön, mert bizony, ennek sokszor hiányában van.

Gondoskodó, önzetlen természetű, jó probléma megoldó és rendszerezett. Emellett empatikus és érzékeny is, valamint spirituális beállítottság is jellemezheti, mellyel a többieknek is utat mutat.

Az elemek és állatokban rejlő energiák mellett különböző csillagok és egyéb állások is segítenek még bővebben fejtegetni az adott területeket, hogy még pontosabb képet kapjunk, ám akiknek ebben az oszlopukban megtalálhatóak az említettek, már így sokkal tudatosabban képesek kiválasztani a számukra megfelelő munkahelyet, illetve ott helyt állni. Nem választanak maguknak teljesen ellentétes dolgot, mint amihez tehetségük van.

A Nap oszlop jelentése és üzenetei

Ez a terület is rendkívül izgalmas, hiszen önmagunkról kaphatunk képet, hogy kik is vagyunk valójában belül, amit nem mindenki ismerhet, ám bizonyos életkor felett mégis ez válhat irányadóvá.

Lehetséges az is, hogy ezt az önmagunkat mi sem ismerjük teljes mértékben, viszont sokat segíthet, ha megfejtjük, és tudatosítjuk magunkban, hogy ez bizony Mi vagyunk.

Mit jelent, ha például a Nap oszlopunk felső sorában a Jang Föld őselem jelenik meg?

Ez a személy arra született, hogy stabil, kiegyensúlyozott ember legyen, egy biztos háttér, egy erős vár, saját maga és a környezete számára is. Elképzelhetünk ennek szemléltetésére egy hatalmas, masszív kövekből épült várkastélyt, ami ott áll évszázadokon-, vagy évezredeken keresztül, vagy egy hatalmas hegységet, ami rendíthetetlenül, és erőt sugározva terül el a végtelenben.

Ilyen egy Jang Föld ember. Erős, magabiztos, biztonságra törekvő, és ezt sugárzó, megbízható, alapos, akire lehet számítani, aki segítséget nyújt, s aki maga is megél nehézségeket, hogy ilyen biztos alapokon nyugvó személyiséget építsen ki. Szereti megtervezni a dolgait, fontos számára az otthon biztonsága, a párkapcsolat, a hűség, megbízhatóság, az adott szó. A változatosság nem a barátja, ám élete folyamán sok esetben kaphat leckéket arról, hogy mégis érdemes a körforgásban részt vennie.

A Nap oszlop alsó sorában, ami az otthon, és a párkapcsolat területét mutatja, ebben az esetben egy Kutya üldögél. Kutyusunk sokban hasonló jellem, mint a Jang Föld, hiszen fő energiáját ez adja. Hűséges, megbízható, fontos számára az otthon, a társ, együtt halad a választott 'gazdival', lehetőleg egész életén keresztül. Segít, mellettünk áll. Ilyen az a párkapcsolat, amire vágyik az adott személy, akinek társházában a Kutya foglal helyet, illetve ilyen ő maga is. Az otthonára is leginkább ez jellemző, ezt szeretné megtapasztalni. Biztonság, szeretet, nyugalom, stabilitás, ám néha egy kis csatangolás is belefér, egy kis csillogás, egy kis társaság, beszélgetés, különlegesség, s benne lapul a bölcsesség, a tudás, a vezetés.

Dióhéjban ezt mondhatjuk el ezekről az elemekről, a Kutyánkról, illetve ebben az esetben, amikor egy Jang Föld és egy Kutya is van ebben az oszlopban, kap egy plusz erőteljes kisugárzást a horoszkóp szülöttje, s ez a Fai Kong, ami erőteljes vezetői képességeket mutat, s olyan kitartó jellemet, tekintélyt sugalló személyiséget, akit az emberek szívesen követnek. Ez a 2018-as év energiája is egyben.

A képletünk Nap oszlopának segítségével arról kaphatunk képet tehát, hogy kik is vagyunk valójában. Olyan személyiségünket mutatja, amit nem biztos, hogy mindenki lát, mindenki tud, hogy mi olyanok vagyunk, s lehetséges, hogy sok esetben mi magunk sem tudjuk, hogy kik is vagyunk valójában.

Az Óra oszlop

Jelentős dolgokat tudhatunk meg magunkról ezen a területen is. A hivatásunk titkait árulja el számunkra, ha tudjuk, hogy milyen órában és percben születtünk. Megmutatja, hogy mit kell tennünk, mit kell megvalósítanunk, hogy haladjunk az utunkon, hogy megkapjuk az Univerzum áldását.

Mutatja még a gyermekünkkel való kapcsolatunkat is és minden olyan kapcsolatot, ahol támogatjuk az embereket. Lehetnek ezek a tanítványok, a pártfogoltak, a páciensek, stb.

Nézzünk ehhez egy példát: amennyiben valakinek egy Jang Fa gyökerezik ezen a területen, vajon milyen életfeladattal született? Mit kellene megvalósítania? Milyen tulajdonságokkal rendelkezik?

Képzeljünk el ehhez egy hatalmas és csodás fát. Hogyan is néz ki? Vastag, erős törzzsel és hatalmas, mély gyökerekkel, stabilan kapaszkodik a talajba, ahogyan az adott személy is. Két lábbal áll a földön, kiegyensúlyozott, életerős, ragaszkodó. Megbízható és segítőkész, őszinte és felelősségteljes. Hatalmas lombkoronája védelmet nyújt a többieknek. Óvja őket a szélben, viharban, esőben, s a tűző napsütésben is. Folyamatos fejlődésen, tanuláson megy keresztül, s időről-időre megéli a változásokat. Bizonyos dolgokat elveszít az életéből, lehullajtja a leveleit, majd újra növeszti őket, hogy friss üdeségükkel színt vigyen a természetbe, vagyis az emberek életébe.

Ez az ember jó vezetői képességekkel rendelkezik, kreatív és célkövető. Az a típusú vezető, aki a többi hasonló vezetővel együttműködik, egymást támogatva tudnak még nagyobb célokat elérni.

Sok esetben nagy súlyt cipelnek, s megpróbálják levenni a nehézségeket a többiek válláról. Fizikai szinten ez gerinc-, és vállfájdalmakhoz is vezethet, ha túlságosan nagy terhet tesznek ezzel magukra.

Szeretnek tanulni, s elhatározott elképzeléseik vannak dolgokról, amin időnként kénytelenek változtatni.

Amennyiben alul, ebben az Óra oszlopban egy Tigris található, akkor azt jelenti, hogy ezek a tulajdonságok duplán jellemzőek rá. Hozott-, és megvalósítandó életfeladata az emberek védelmezése, vezetése, az együttműködés, a kreatív megoldások megvalósítása, a folyamatos tanulás és megújulás, támogatás, a kiegyensúlyozottság, megbízhatóság elérése.

Mindezekhez a Tigris erejével kap egy nagy adag lelkesedést, amivel önmagát és másokat is tud motiválni. Pozitív életszemléletet, kedvességet, emberszeretetet, energikusságot, nagyvonalúságot. Továbbá kitartást, rendíthetetlenséget és olyan jellemet, akit az emberek szívesen követnek.

Ezek a tulajdonságok és képességek jellemzőek tehát arra a személyre, aki ilyen Óra oszlopot tudhat a magáénak. Gyermekével és a beosztottakkal, a segítendő emberekkel kapcsolatban ezt a hivatást hozta magával erre az inkarnációjára.

Természetesen ezt a képet sok egyéb állás árnyalja, ami a képletünkben megtalálható, ami bővebb elemzés során térképezhető fel.

Szeretettel kívánok nektek csodás megéléseket, tapasztalatokat, fejlődést és harmóniát az életetek minden területén! :)

Orsi

Év oszlophoz
Év oszlophoz
Hónap oszlophoz
Hónap oszlophoz
Nap oszlophoz
Nap oszlophoz
Óra oszlophoz
Óra oszlophoz