hu

JANG VÍZ - JIN VÍZ

Jang Víz - Jin Víz

Milyen személyiséget takar a Jang Víz és a Jin Víz a horoszkópunkban?


A Jang Víz analógiái az igazi mozgalmasság, a szervezkedés, intézkedés, jövés-menés, a lendület, a folyamatban levés, a pénzügyek, a hatékonyság, a racionális gondolkodásmód. 

Ez a víz olyan, mint a tenger, a végtelen óceán, a hatalmas vízesések, amik magukkal ragadnak, sodornak, majd partra tesznek. Ugyanakkor a búvár üzemmód is bekapcsolhat. Igazán mélyre merülhetünk, ahol mindenféle dologgal találkozhatunk, ha nem csupán kívül éljük az életünket.

A Jang Víz azért különleges, mert a felszín alatt nagyon gazdag világ létezik. Kívülről nem látszik, hogy mit rejtenek a habok, ám ha alámerülünk, megpillanthatjuk a csodás, lüktető, áramló, színpompás növény-, és állatvilágot, a kecsesen úszó halakat, lágyan ringó korallokat, de cápákkal, és polipokkal is találkozhatunk. 

Ilyen a Jang Víz ember. A felszín alatt, ha megnyílik, különleges világot rejt. A felszínen nem láthatjuk, csupán a csillámló, vagy fodrozódó vizet, ami megállíthatatlanul halad, folyamatosan mozgásban van. Ami az útjába kerül, azt megmozdítja. Ő az, akire azt mondjuk, hogy nem bír megülni a fenekén. Mindig valamit csinál, mindig valamivel foglalkozik. Maga fog hozzá mindenhez, nem kér segítséget, csak teszi a dolgát. Sőt! Kiveszi a feladatot a kezedből és ő maga oldja meg. Ugyanakkor belül, mély érzésű ember lakozik, ám ezt nem mutatja meg bárkinek. Nem beszél önmagáról, de akinek megnyílik, az nagyon szerencsés ember.

Ez az elem hordozza magában a félelmeket is, így ebből a szempontból is érdemes megvizsgáli a jellemét.

A Jin Víz minőségre jellemző (magas szinten) az ötletfolyam és az ábrándozás, az érzékenység és az alkotói bőség, a finom lelki minőségek,  a gondoskodás, a bölcsességek. Együttérző, beleérző képességei, figyelmessége is érzékenységét mutatják. 

Olyan Ő, mint egy finom harmatcsepp, egy kedvesen fodrozódó felhő, vagy egy reggeli, párás fuvallat. Légiesen könnyed, ábrándos személy.

Ennél az elemnél érdemes külön odafigyelni arra, hogy valamilyen módon foglalkozzon a lelkiséggel, úgymint meditációkban, önismereti gyakorlatokban, írásban, alkotásban, stb. meg tudja élni különleges képességeit. Számára fontos, hogy legyen lehetősége elvonulni, magában lenni, és önmagával foglalkozni, alkotni, olvasni, stb.

A Patkány személyiség ezen víz elemek ötvözete:

Jellemző rá az intenzív áramlás, a szabadság, függetlenség iránti igény, a mozgalmasság, a racionális megközelítések, valamint a lelki területek, a spiritualitás, a belső tartalmak és a visszahúzódás is.

-----------

Budai Orsolya