hu

Jang Víz - Kutya

Jang Víz - Kutya

2018. október 8. - november 7.


Ismét merülünk!

"Föltámadott a tenger"

Sziasztok! :)

A mai napon (2018. 10. 08.) beléptünk a Jang Víz - Kutya hónapjába, ami egy zuhatag erejével söpör végig az állandóságon. Érzitek már ez erejét?


"Reng és üvölt a tenger,Hánykódnak a hajók,Sűlyednek a pokolra,Az árboc és vitorlaMegtörve, tépve lóg.Tombold ki, te özönvíz,Tombold ki magadat,Mutasd mélységes medred,S dobáld a fellegekreBőszült tajtékodat;Jegyezd vele az égreÖrök tanúságúl:Habár fölűl a gálya,S alúl a víznek árja,Azért a víz az úr!"

Petőfi Sándor:

Föltámadott a tenger / részlet

Az októberi uralkodó elemünk tehát a Jang Víz lesz, amiről korábban készítettem már egy összefoglalót:

"Ez a víz olyan, mint a tenger, a végtelen óceán, a hatalmas vízesések, amik magukkal ragadnak, sodornak, majd partra tesznek. Ugyanakkor a búvár üzemmód is bekapcsolhat. Igazán mélyre merülhetünk, ahol mindenféle dologgal találkozhatunk, ha nem csupán kívül éljük az életünket.

A Jang Víz azért különleges, mert a felszín alatt nagyon gazdag világ létezik. Kívülről nem látszik, hogy mit rejtenek a habok, ám ha alámerülünk, megpillanthatjuk a csodás, lüktető, áramló, színpompás növény-, és állatvilágot, a kecsesen úszó halakat, lágyan ringó korallokat, de cápákkal is és polipokkal is találkozhatunk. Ilyen a Jang Víz ember. A felszín alatt, ha megnyílik, különleges világot rejt. A felszínen nem láthatjuk csupán a csillámló, vagy fodrozódó vizet, ami megállíthatatlanul halad, folyamatosan mozgásban van. Ami az útjába kerül, azt megmozdítja. Ő az, akire azt mondjuk, hogy nem bír megülni a fenekén. Mindig csinál valamit, mindig foglalkozik valamivel. Maga fog hozzá mindenhez, nem kér segítséget, csak teszi a dolgát. Sőt! Kiveszi a feladatot a kezedből és ő maga oldja meg. Ugyanakkor belül mély érzésű ember lakozik, ám ezt nem mutatja meg bárkinek. Nem beszél önmagáról, de akinek megnyílik, az nagyon szerencsés ember.

Nos, erre számíthatunk ebben a hónapban, hogy mi is megtapasztaljuk ezeket a minőségeket - amennyiben nincs a képletünkben -, hiszen mindannyiunkra hatnak az energiák, s most egyszerre lesz jelen ez az intenzív áramlás, a szabadság, függetlenség iránti igény, a mozgalmasság, a racionális megközelítések és a lelki területek, a spiritualitás, a belső tartalmak és a visszahúzódás is."

Ugyanakkor ez a zúduló víztömeg éles találkozásba kerül a gáttal, a Jang Földdel, az állandóság hatalmával. Vajon melyik elem győz?

Most, októberben, a Víz elem mellett a Kutya lesz a meghatározó állat, ami az év energiáját is uralja. Ennek a Kutyusnak a fő eleme a Jang Föld, tehát az állandóság, a biztonság, szeretet, nyugalom, stabilitás, jellemzi. Kitartó, önzetlen, hűséges, fontos számára az otthon, a társ. Jellemző rá továbbá a jó tanulási képesség, önfeláldozás és szabálykövetés. Erős, magabiztos, alapos, akire számíthatunk, mások támasza, segítője. Az adott szó kötelezi, megbízható személy.

Alacsony szintű megélés esetén lehet merev, és változtatásra képtelen, túlságosan komótos, megrekedt, és zárkózott.

Most tehát ez a változó, mozgásban lévő, energikus, céltudatos racionalitás találkozik az állandósággal, amiből mindketten tapasztalatgazdagon kerülnek ki a végén.

Erre a hónapra jellemző még, hogy az éves, kitartó munka eredménye már jól látható. Hiszen ez az év erről is szólt. A tervezésről, a kitartásról, az időről, türelemről, hitről, a külső és belső fejlődésről. Aki kellően felkészült, a jövő évben még "bővebb termésre" számíthat.

Fontos továbbá, hogy olyan dolgokba nyílik bepillantásunk ebben az időszakban - amennyiben erre nyitottak vagyunk-, amik túlmutatnak időn, téren, anyagi világon, és ennek segítségével megoldhatunk régi problémákat, és akár szintet is léphetünk jelen inkarnációnkban.

Azt se feledjük, hogy a fejlődéshez, a változáshoz sosincs késő. Mindig lehet újat, jobbat választani, hogy önmagunk életét éljük. Ehhez nyújtanak segítséget az önismereti módszerek, melyeket érdemes elsajátítani a minőségibb élet megteremtéséhez.

A Jang Föld Kutya évről készült videómat ajánlom nektek kiegészítésképpen, ahol további hasznos üzeneteket hallhattok, amik erre a hónapra is vonatkoznak.