hu

A gyászfolyamat és az Emlékezés

2022.06.27

Amikor valaki kilép az életünkből, akit nagyon szeretünk, aki rendkívül közel áll hozzánk, az egy meghatározó történet számunkra. Legyen az a szeretett személy dimenzió váltása ( szándékosan így fogalmazok, de nevezhetjük halálnak is, viszont ez a kultúránkban más jelentést kap, így a megértéshez érdemes használni egy újabb kifejezést), vagy más, 'elszakadás', ami minden esetben és valamilyen formában, megváltoztatja az életünket, gondolkodásmódunkat. Minél mélyebben érezzük a másik embert, minél erősebb bennünk az egység élmény érzete, a fizikai síkon annál inkább megérintő az első, vagy akár sokadik fontos személy 'elveszítése'. (Akár maga a fizikai sík megélése is.) Ezzel együtt pedig, ez az életesemény arra sarkall bennünket, hogy minél inkább meglássuk a láthatón túli összefüggéseket, kapcsolódásokat. Effajta érzékelésünket, megértésünket segíti elő, amennyiben a gyászfolyamat ideje alatt (is) figyelmet fordítunk belső hangunkra. Tudom. Kezdetben ez nagyon nehéz. Ám, amint egyre inkább tudatra ébredünk, egyre tisztábbá válik az érzékelésünk, valamint a megnyugvás, az elfogadás. Ezt hivatott elősegíteni maga a 'halál', a vég megtapasztalása is. A fizikai dolgokon túl látni. Ez az üzenete. Erre emlékeztet bennünket. Megérezni azt a kapcsolódást, ami minden földi dolgon túllép. Ez nem jelenti azt, hogy időnként, egy-egy emlékezésnél, amikor a szívünknek kedves személyekre gondolunk, nem pereg pár könnycsepp, ám egyre tisztább, egyre megértőbb és egyre nagyobb léleknyugalom tölti el az embert.

Akiknek családi traumában különösen erősen rezeg az elveszítés eme formája, mindaddig nehéz megélés marad, amíg végül (tulajdonképpen pont idejében) képesek ezt meglátni, és úgymond felemelni felszabadítani ezt az sűrű, letapadt fájdalom energiát önmagukban. Mindig születnek tehát olyan Lelkek, akik már (bár először nem így érzik), elég érettek és bölcsek e feladat beteljesítéséhez. A Lélek tudja.

Most is azért olvasod e sorokat, mert éretté váltál arra, hogy szintet lépj. Tudod mit kell tenned. Tudod, hogy csak Te vagy képes megtenni ezt. Magadért. A családodért. Azért, hogy ne vigye senki tovább ezt a mérhetetlen fájdalmat, ami egyébként számos testi 'betegség' tüneteihez vezet. (Ráadásul, bele is lehet halni ebbe a fájdalomba.) Te tudod megállítani ezt a folyamatot, majd új mintát írni a családban. Egy teljesen új, felszabadult, megkönnyebbült energetikát. Ez, amint elkezd működni, abszolút érezhetővé válik a térben. Csak emlékezz. Emlékezz önmagadra. Emlékezz a hívásra, amiért megszülettél. Hangolódj magadra, és érezni fogod. Légy önmagad. Tudod. Hiszen emlékszel.


Szeretettel kívánok önvalódban kiteljesedett életet, léleknyugalmat, élethívásod legtisztább megélését!

~Budai Orsi~