hu

A Titok

2024.03.28

"Minden nap olvasni kell a Bibliát!" - válaszolta egyik nagymamám, amikor a hosszú élet titkáról kérdezték.
Bő 99 évet töltött a Földön, s bár gyerekként betegeskedett, nehéz életszakaszokon ment keresztül, mégis, lelki-, és cselekvő ereje nem hagyta el. Még a 90-es évei közepén is boldogan mutatta meg hajlékonyságát, hogy ugyanis ő le tud hajolni megérintve a lábujjai hegyét.
Mi a titok tehát? Ha nem is kell mindenkinek konkrétan a Bibliát olvasnia - bár Neki ez volt a 'titka', ám a hitélet fontos. A belső hit azonban nem feltétlenül kell azonos legyen egy adott vallással - ugyanakkor sok embernek lehet ez egy konkrét út. Akik egyetemesebben gondolkodnak, lehet 'saját hitük' szerint élni. A belső hangot követve 'olvasni' - vagyis meghallani az üzeneteket, a felsőbb én üzeneteit. Ezek vezetnek a saját utunkra. Mondhatni, a Jézusi útra, vagy a Buddha által is megmutatott verzióra. És így tovább. Nem kell azonban és nyilvánvalóan, mindenkinek adott életében teljes Buddhává, Jézussá válni. Ám követve az utat, azon haladva felfedik magukat a lehetőségek az adott szinten való gyakorlásra, s az élet aszerinti megélésére, ahol éppen tartunk. Egyéni feladatainkhoz mérve.
S ezzel együtt, már valójában nem is a hosszú élet a lényeges, hanem a Tartalma. Amire valójában mindannyian 'törekszünk'. S amennyiben ez a feladat, tartalom hosszan adatik egy adott leszületésre, nos, akkor ezt ezen tudattal hosszabban lehet gyakorolni. Megvan ennek is az értelme.
Nagymamámnak pedig hálával köszönöm a mindenkori útmutatást, ahogyan erre is felnyitotta a szememet, emlékeztetett. Nem erőltetve, csupán példát mutatva. Szelíden. S tette ezt még sokakkal, hogy így is lehet. Csendben, belesimulni a szív-, és lélek bugyraiba, s onnan meríteni az Erőt. Az Isten, a Teremtő forrás 'szavaiból'.


Namaste
Budai Orsolya


www.orsolyabudai.com
#élet #isten #ember #szövetség
#shoya #orsolyabudai #author #artist #iamwhoiam
#tudatosság #freespirit #lélekotthon #élet #szívtér #legfelsőbbén #jézus #fény #meditáció #subconscious #teremtőerő #momentsoflife #magasabbrezgésben #jelenlét #most #Erő #kiteljesedés #megvalósulás #mindigmindenidőben #forrás #életöröm
HubArtsphoto
Shoya Art and Design

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!