hu

Állatszimbólumok - A hattyú

2023.02.22

Á l l a t  S z i m b ó l u m o k
A H A T T Y Ú, M I N T S Z I M B Ó L U M


A hattyú az önmegvalósított, független, kötöttségektől mentes lélek szimbóluma, aki a valóság és illúzió között képes különbséget tenni. Mind az anyagi, mind a szellemi világban járatos. Megjelenésében a tisztaság, szépség, ártatlanság, fény, kecsesség, finomság, éteriség, a transzcendencia lényege lengi körül.
Az intuíció, az erő, egység, a hosszú élet, költészet, ihlet, zene, tánc, örök szerelem, átalakulás, 'pozitív' változások, felemelkedés, érzékenység analógiái kapcsolhatóak még hozzá.
Összeköttetésben áll a legfelsőbb világokkal, illetve a Tündérvilággal is.
Megjelenése, a belső szépségre, a belső értékekre való rámutatás. A szépség kinyílása, kifejezése önmagunkban. Lehetőség arra, hogy felismerjük magunkban ezeket az analógiákat.
Inspirál a saját úton való haladásunkra, önfelvállalásunkra. Motivál, erőt, bátorságot ad az elvárásoktól, mint kötelékektől való megszabaduláshoz. Megmutatja, mik azok a területek, ahol nem vagyunk önmagunk, s ezáltal lefejthetővé válnak a magunkon cipelt kötelességek, vállalások. A rút kiskacsa története kiválóan bemutatja ezt a folyamatot a külső átalakuláson, felismeréseken, leváláson, igaz sorsfelvállaláson keresztül.
Amennyiben szereted a hattyúkat, látványuk feltölt, tudsz azonosulni szépségükkel, lényükkel, magadban hordozod ezt az energiát, s mindenben meglátod a szépséget, a bájt, a finomságot, a lelket. Magadban és másokban is érzed ezt az éteri szépséget. Intuíciód, ráérző képességed erős, így bátran hallgathatsz belső hangodra, ismered a lehetőségeidet, a változás adta ajándékokat elfogadod. Illetve, ez az energia segít abban, hogy megérzéseidet, ráhangolódó-, 'jövőbe látó' képességeidet fejleszd.
A hattyú, mint szimbólum, totemállat megjelenése fényt, bölcsességet, szelídséget, reményt, kegyelmet hoz az életünkbe. Emlékeztet, hogy ideje elhagyni a múltat, a múlt árnyait, hogy ezáltal tiszta, új szakasz indulhasson, új nézetekkel, tapasztalatokal.
Ez az állat olyan energiát hordoz, amelynek az elkülönülés, az egyedüllét is velejárója. Az időnként történő önmagunkba vonulás feltölt, segít kapcsolódni felsőbb énünkhöz. Támogat az alkotómunkában, az üzenetek meghallásában, a befogadásban, a meditatív állapot elérésében. Érdemes is lecsatlakozni (ez évben különösen ajánlott) a kollektív, külső rezgésekről, s a feltöltődött energiát valami alkotásba, valami előremozdító, kreatív történetbe fektetni.
A hattyú analógiái kiválóan segíthetnek tehát az évre való hangolódásban is, hiszen az egyik könnyed, az érzékelést, az intuíciót, az éteri finomságot szintén előtérbe engedő energiájával hasonlatos minőségben rezeg. Több analógiájukban egyeznek. Mind ez a kecses madár, mind a jin víz a 'fátylon túl' való látás képességét, a lélek receptorait hívja elő belőlünk. Ezáltal láthatjuk meg azokat a bennünk lévő tulajdonságokat, amelyeket a csend, a megfigyelés most előtérbe helyez.
További szép hetet kívánok, mindezen finomságokban megmerítkezve!

Szeretettel: Budai Orsi


#meditáció #önfejlesztés #isten #legfelsőbbén #rezgésszint #motiváció #eredet #tudás #hála #állatszimbolika #szimbólumok #hattyú #harmónia #szépség #átalakulás #transzformáció #lélekfinomság #örökszerelem #spiritualitás #spirit #tisztaság #szabadság #szabadszellem
Képek forrása: Pinterest
.
.
Felhasznált források:
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Paramahansza...
https://www.ronaigabriella.hu/a-hattyu-mint-szimbolum/
https://hu.sr76beerworks.com/swan-spirit-animal