hu

Állatszimbólumok - A szarvas

2023.01.13

Á l l a t  S z i m b ó l u m o k
A  S Z A R V A S,  M I N T  S Z I M B Ó L U M


A szarvas, mint totemállat, lélekvezető állat, magasabb rendű képességek, isteni szintek jelölője, szinte minden nép kultúrájában, vallásában, legendáiban, szakrális rítusaiban megjelenik.
Nézzünk egy rövid összefoglalót, hogy mit jelent, amikor ez a gyönyörű lény felbukkan az életünkben, illetve milyen tulajdonságok erősítésében segíthet nekünk eme szimbólumkép, ami most, az év váltásánál különösen aktuális lehet.
A csodaszavas, a magyar nép egyik kiemelt lélek vezető állata. Az örök megújulás, a ciklikusság, a Nap, valamint Krisztus analógiája. A hosszú élet, halhatatlanság, gyorsaság, bőség és teremtő erő szimbóluma. A transzcendentális képességek ébresztője.
A szkíták totem ősükként tisztelték. A szarvas népének tartották magukat. Ez a származtatás a Finn népek egy részénél is megjelenik.
Sok eurázsiai, illetve észak-amerikai indián törzs a csillagos ég jelképrendszerét rendelte hozzá.
A kínaiak is a hosszú életet, gyermeki szeretetet, valamint a jólétet társítják az állathoz.
A buddhizmus is kiemelkedő állatai között tartja számon a szarvast.
A kelta kultúrkörben, korai walesi legendákban is fontos szereplőként jelenik meg, mint például Myrddin szarvas isten, aki hatalmat gyakorol az állatok felett.
A tündérek teremtményeinek tartották, akik képesek megmutatni a világok, dimenziók közötti átjárókat.
Életutunk, életfeladatunk megtalálásában is segítségünkre lehet. Gyors fejlődést, változást, növekedést hoz. Akár költözésben, munkahely váltásban is. (Így például, a lakás megfelelő helyére téve az állat képét, szobrát, ezt is elősegíthetjük, összekapcsolva a Feng Shui módszerével. Mint például a karrier, utazás, vágyak, stb. területeket megcélozva.)
Testi-lelki-szellemi erőnk megújulásában támogat, hogy letehessük a hátráltató tényezőket, illetve egyre inkább erőnk teljében legyünk, magasabb rezgésekben emelkedjünk, gondozzuk életünket.
Mindannyiunknak kívánok gyönyörű, új életszakaszt, melyet természetesen, mi Magunk teremtünk azzá!


Szeretettel: Orsi

 
Felhasznált források:
https://ebredezok.hu/.../05/a-kelta-es-a-magyar-csodaszarvas/


#meditáció #önfejlesztés #isten #legfelsőbbén #rezgésszint #motiváció #eredet #tudás #hála #állatszimbolika #szimbólumok #szarvas #csodaszarvas #megújulás #bőség #jólét #életerő #ciklikusság #újkezdet #változás #teremtőerő

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!