hu

Állatszimbólumok - Az unikornis

2023.02.20

Á l l a t S z i m b ó l u m o k
A Z  U N I K O R N I S,  M I N T  S Z I M B Ó L U M


Az unikornishoz tartozó analógiák: harmónia, erő, bölcsesség, tisztaság, ártatlanság, fény, gyorsaság, szabadság, szépség, báj, titokzatosság, varázslat, misztikum.
A Szellemi energiájában elmélyülő lélek szimbóluma, aki elcsendesedett állapotában látja a benne rejlő tudást, bölcsességet, a spirit-et, azt a kiteljesedett erőt, magas szellemi, tiszta energiát, ami a homlokcsakrán keresztül áramlik. Pontosan úgy, mint ahogyan az unikornis csavart szarva is a homlokán helyezkedik el, a spirituális emelkedettséget, a 'mágikus' erőt, a fény útját, az Univerzum, a Lét spirális mozgását mutatva. Ilyen módon testesül meg, kel életre az egyénben is ez az energia.
Nagyon sok nép kultúrájában, mítoszaiban fellelhető állatszimbólum, címerállat. Jelentéstartalmának erős, magasztos kifejeződése miatt védelmező szereppel bír (kivéve a Bibliát, ahol negatív szerepet ruháztak rá).
A középkorban megjelenő ábrázolásokon megjelennek más állatok testrészei is a fehér ló testével összekapcsolva, mint az oroszlánfarok, őzláb, kecskeszerű test, kecskeszakáll, elefánt láb, egyéb oroszlános jelleg, stb.
Az Unikornis több magyar város címerén is megtalálható, mint például Kazincbarcika, Eger, Aszód, Törökszentmiklós, valamint községekén is fellelhetjük. Skóciában az ország jelképe lett ez a különleges állat.
A korabeli Angliában is jelentős szerepet kapott. A kelta papnőkhöz, Avalonhoz kapcsolódva. A Hármas Istennő szimbóluma. A Szűz archetípus megtestesítője, ezáltal erősítve feminin jellegét. Ugyanakkor, más nézőpontok szerint, a Hold és a Merkúr bolygók hozzárendelése okán, az androgün mivolta jelenik meg.
Asztrológiai értelmezésben, a hozzá kapcsolódó bolygó a Plutó, mely az élet és halál közötti hidat mutatja, a gyökeres átalakulást, a pusztítást és építést, magasabb célú rendező elvet. A Skorpió jegyet társítják hozzá.
Az egyszarvú ereje végtelen lehetőségeinkre mutat. Segítségünkre van abban, hogy túllépve a fizikai korlátainkat, hozzáférhessünk ahhoz a bennünk létező potenciálhoz, ami képes valóra váltani, megtestesíteni a szabad szemmel láthatatlant, és az addig elérhetetlennek tűnő dolgokat, belső hívásokat.
Megtanít a 'helyes' manifesztációra. Utat nyit a bennünk lévő magaslatok megnyilatkoztatására, a félelmek áttörésén, a látás, az intuíció, a bölcsesség, a lehetőségek, a hit, a tudás felismerésén, felébresztésén keresztül. Az Egységtudat felszabadító élményét ajándékozza számunkra.
Életünkbe vonzza a tündérek, természet szellemek, illetve a hozzá kapcsolódó, egyéb mítikus lények energiáját, mellyel 'varázslatot' hint a mindennapokba.
'Varázslattal', igaz minőségünkkel meghintett, gyönyörű hetet kívánok!

Szeretettel: Budai Orsi


#meditáció #önfejlesztés #isten #legfelsőbbén #rezgésszint #motiváció #eredet #tudás #hála #állatszimbolika #szimbólumok #unikornis #tudás #bölcsesség #harmónia #egység #spiritualitás #teremtőerő #manifesztáció #spirit #tisztaság #gyorsaság #szabadság #szabadszellem
Képek forrása: Pinterest
.
.
Felhasznált források:
https://www.fenyorveny.hu/.../szimbolumok...
https://angyalforras.hu/tudas/tudasforras/unikornis

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!