hu

Elvárás-ok

2023.05.15

Elvárások...
Megfelelés...
Félelem és stresszkeltés...
Feszítsd meg magad! Csak akkor vagy jó!
5-ös, esetleg 4-es! Ha nem az, akkor....jujj nagy baj lesz!
Ostorcsapások ezek! ...és Örök életre is szólhatnak!
Rengeteg ember él így, és még több! Plántálódik, sokszorozódik, s újabb stresszrobotok születnek, majd végigrettegik, izgulják az életüket. Igen. Ezek vagyunk mi, amíg ebből ki nem törünk, ki nem lépünk, s belátjuk, hogy másképp kell ezt csinálni!
És nem a család szüli, hanem a társadalom. A kultúra.
Érettségi időszak van. Az iskolákban (és bárhol) elhangoznak a 'motiváló' beszédek. Így tehát, vannak akik valóban motiválnak, s vannak, akik félelmet keltenek. Ez nem egy és ugyanaz!! A diákok pedig sokan nekiindulnak görcsös gyomorral. Talán nem is diák, aki nem így megy...
De! És itt meg is kell állni és elgondolkodni egy pillanatra! Mert nem kell ennek így lennie!
Ne feszülj hát bele! Mert akkor az elvárás fog szembe jönni!
A görcs jön szembe, a blokk, a nem tudás, a kudarc. Sőt! Már előre megteremted a helyzetet azzal, hogy azt érzed, hogy nem is lesz jó, s így nem is tanulsz eleget. Ellazsálod. Úgyis sz@r lesz! Te már csak ilyen vagy. El lett ez könyvelve. Ezt mondták.
Ez nem így van! Söpörd le azt magadról, hogy ki mit mondott, kinek mi az elvárása Veled szemben!
Neked mi a célod? Te mit szeretnél elérni? Mit és mennyit teszel bele? Amikor mindezt beletetted, nyugodt a lelked? Mindenkinek van olyan, amit jól tud, és amit kevésbé. A figyelmed azon legyen, amit tudsz! Arra fókuszálj, amit átadhatsz! Add ezt, a legjavadat, de ne feszülj meg! Érezd az egyensúlyt, hogy mennyit bírsz! Azután pedig ne azon stresszelj, hogy mi lesz, ha, inkább tudd, hogy úgyis az történik, aminek kell történnie. Amit befektettél magadba.
Mindig van lehetőség! Mindig van megoldás! Hidd el, megvan Benned a megoldókulcs! Ennyi a lényeg!
Tehát, mindenkinek hajrá! A lehető legjobbakat kívánom szívből! Érettségizőknek, kisérettségizőknek és bármilyen élethelyzetben lévőknek!
Mert igaz ez minden más helyzetre is az életben. Csak meg kell figyelnünk magunkat. A forrást, hogy honnan ered az a feszültség, ami előbukkan időnként belőlünk. Mi a gyökere? Szinte minden emberből előjön adott pontokon, aki nem tudatos. Főként, azokban a kultúrákban, ahol a félelemnek jó ágyást készítettek elő. Nem mindenhol van ez így! Nos, ezért kell ezen változtatnunk!
Ez a változtatás először önmagunkban kezdődik, majd azután (vagy már közben) másokat motiválva! Átadva.
S a motiváció Mindig Pozitív Hatású!!!
Az ember érdemeit, a benne rejlő lehetőségeket emeli.
A sikerkép felé mutat, bármilyen mértékű legyen az egyénileg. Az önelfogadáshoz vezet.
A megoldásokra biztat.
Szeretet van benne, önbizalomkeltés.
Tudást ad ahhoz, hogy meglássa magában az illető a saját útját, módszereit, eszközeit a sikeréhez.
Azt gondolom, hogy ez hiányzik manapság is az iskolákból, de hála Istennek, már sok ilyen motiváló és önfejlesztő tudásanyag, tréning, tanfolyam, stb. érhető el az interneten, hogy tovább lépjünk, s ne azokban a régi berögzülésekben dagonyázzunk, amik lehúznak. Ehelyett, az önismerettel, a saját utunk ismeretével és bizonyosságával haladjunk, éljünk, s örüljünk. S ezt adjuk tovább a gyerekeinknek! Ezt plántáljuk beléjük. A bizalmat, a hitet a szeretetet, az örömöt, a sikert - ami mindenkiben egyéni. Vezessük rá Őket a saját vállalásuk meglátására, de mindenképpen ne vegyük el Tőlük, ha Ők még tudják és látják! Ne stesszeltessünk, hanem engedjük, hogy önmagukat éljék. Szívből. Lazán. Tudatosan.
...és ne felejtsük el a nagy öleléseket! Szívcsakrából - szívcsakrába! Mert fontos! Mert együttérzést fejez ki. Erőt ad. Energiateret nyit.


Namaste
Budai Orsolya


www.orsolyabudai.com
#tudatosság #freespirit #lélekotthon #élet #szívtér #lélek #legfelsőbbén #isten #jézus #fény #meditáció #subconscious #lélekotthon #teremtőerő #orsolyabudai #momentsoflife #megerősítés #teremtőkártyák #magasabbrezgésben #jelenlét #most #Erő #kiteljesedés #megvalósulás #mindigmindenidőben #forrás #életöröm
#Shoyaphoto #photographyislove #naturephotography

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!