hu

Újjászületés

2022.08.24
Fotó: Shoya
Fotó: Shoya

Minden alkalommal, amikor egy nehéz helyzeten túljutottál, újjászülettél. Amikor képes voltál a pusztító érzelmek tengerében alámerülve a felszínre siklanod, te 'győztél'.

Mert bár csak az elmében létezik győztes és vesztes, mégis, itt, a fizikai síkon át kell menni ezeken a szakaszokon is. Végig kell járni minden utat, minden tűzpróbát ki kell állni, minden vízben meg kell mártózni, minden hegyet meg kell mászni, és minden völgyben meg lehet pihenni. Végül persze rájövünk, hogy mindez csupán illúzió. A mi fejünkben élt a képzet. Ám annál valóságosabbnak tűnik. A poklok legmélyén járt ember elcsendesedik. Megtalálja azt a nyugvó pontot, ahol nem háborognak a gondolatok. Letisztul az érzékelés. S időnként visszatérnek a kísértések, a pokol torka koromsötét lyukként tátong. Akár el is nyelhet. Azonban, egy idő után már gyakorlottan ki tudsz ugrani a helyzetből. Olykor jó mélyre szippant, de főnixként sisteregve, szikrázó ívben szállsz a magasba. Már nem érint meg. Erősebb vagy. Minden egyes alkalommal egyre erősebb lettél. De vajon miért kell erősnek lenned? Hiszen tudod. A legnagyobb erő van a 'kezedben'. A Tudás. Te vagy maga a Nagy Tudás szikrája. Ezt senki nem veheti el tőled. Már tudod. Fizikai léted átmeneti. Te azonban sokkal több vagy. A Mindenség része. Olykor virág, máskor pillangó, majd sasmadár, vagy őzgida. Lehetsz növény, állat és ember a földi síkon. Mind Isteni valód kifejeződése, lehelete, lélekzete. Te vagy. Akár így, akár úgy, milliónyi formában és megtapasztalásban. Te vagy. Én vagyok. Csupán az emberi elme játéka e megkülönböztetés, a fel nem ismerés az 'álarcok' mögött.

És eljön az idő, amikor látod. Mindig is láttad, érezted. Tudtad. Te vagy maga az Élet, az újjászületés. Minden korban, minden életben, minden alakban, minden életszakaszban. Az Erő Benned van. Az Erő vagy. Az Erő vagyok. Mindannyian Egy tőről fakadóak vagyunk. Milliónyi újjászületésben.


Szeretettel:

Budai Orsi 


Ajánló