hu

Világkép/ek/ - Isteni rend és hivatás

2021.04.21

Világképünk, világnézetünk egy tükör. Önmagunkról mesél. Amennyiben a világot negatív jelzőkkel teleaggatott, szürke színűnek látjuk, úgy az Ego csapdájában rekedtünk. A múlt fátlyát terítettük rá. Ezt mindenféle hitrendszeren keresztül tanultuk, amelyet gyermekkorunktól megtanítottak nekünk. Leképeztük, s így visszük tovább. Ez boldogtalansághoz vezet. Ez is egy út, de nem a végcél.
Világképünk azonban származhat ÖnMagunkból is. Abból az isteni önvalóból, amiben a harmóniát látjuk mindenben. Az isteni elrendezést, a Rendet.
Látjuk, hogy két pólus van a Földön, így különböző, egymással látszólag ellentétes dolgok léteznek. Mint gyűlölet és szeretet. Csúnya és szép. Rossz és jó. Ezek azonban nem egymás ellentétei, csupán a szeretet megléte és a hiánya. A mi megítélésünkön múlik. A megítélés pedig ismét az Ego sajátja. A magasabb rezonancián nincs ítélkezés. Békesség van. Elfogadás van. Természetesség van. Rend, és rendszer van.
Fontos tehát, hogy amikor erre rájövünk, min szeretnék 'munkálkodni'. Mit szeretnénk hozni a világba? Általunk mi erősödjön? Minek az energiájára koncentrálódunk?
Amennyiben a szeretet, harmónia, és szépség mellett döntünk, az isteni önvalónk mellett döntünk, és ezzel segítjük aTeremtőt, hiszen ez a valódi küldetésünk. Érdemes a természetre és bensőnkre hangolódni, s megláthatjuk, a tiszta teremtést, amit az Erő alkotott. Ebbe kapcsolódhatunk be. A mi döntésünk. Rajtunk áll.
Te mit választasz?


~Budai Orsolya~