hu

Gant Elizabet

Gant Elizabet - Zsugori Zsuzska cipője


Fotó forrása: Pinterest


Volt egyszer egy kislány, akit úgy hívtak, hogy Zsuzska. Zsebpénzét nem szerette elkölteni semmire. Osztálytársai el is nevezték Zsugori Zsuzskának.

Zsuzska az iskolakezdésre szeretett volna egy szép, új cipellőt. Az anyukájától kapott pénzzel bement a boltba, nézelődött. Meg is akadt a szeme egy gyönyörű, fehér, virágokkal díszített lábbelin. Felpróbálta. Örömmel vette tudomásul, hogy még kopog is! Egy gond volt csupán: nyomta a nagylábujját.

- Ez az utolsó pár - szólította meg az eladó. - Ezért most féláron adom neked.

Zsuzska úgy megörült, hogy menten kifizette az összeget. A kislány büszkén kopogott végig a főutcán új cipellőjében. Azonban egyre jobban fájt a lába.

Otthon anyukája óvatosan lehúzta a vadonatúj cipőt. Szomorúan látta, hogy lánya mindkét lábacskája kisebesedett.

- Zsuzska, egy számmal nagyobb kellene neked!

- Tudom, anyu, de olyan szép, és nagyon olcsó is volt.

- Gyere, Zsuzska, visszamegyünk a boltba, és kicseréljük!

Az eladó néni nagyon kedves volt. A fehér, kopogó topánka helyett Zsuzska választott egy barna, ám kényelmes és drágább lábbelit. Amennyivel többe került a cipellő, azt Zsuzska a saját zsebpénzéből fizette ki.

A kislány megtanulta, hogy nemcsak az ár számít! Néha többet kell fizetnünk a kényelmesebb holmiért. Osztálytársai onnantól kezdve már nem csúfolták Zsugori Zsuzskának. Sőt, még irigyelték is, hogy ilyen pompás cipellőben járhat iskolába. 


Fotó forrása: Pinterest

----------------------------------------------------

Szerkesztette: Budai Orsolya