hu

Urbán - Szabó Béla

Urbán - Szabó Béla

A Szerző így mesél önmagáról:  

Dr. Urbán - Szabó Béla vagyok, Martfűn élek a Tisza mellett. 1958. szeptember 10-én születtem. 1959-ben a járványos-gyermekbénulás áldozata lettem. Így nőttem fel, ennek tudatában szocializálódtam. Kerekes-székes vagyok, így végeztem el iskoláim, kezdtem el dolgozni. Az általános iskolát magánúton, a középiskolát nappali, az egyetemet levelező tagozaton végeztem.

Az egyetem elvégzése után a Tisza Cipőgyárban kezdtem el dolgozni, mint jogi előadó. Miután leszakvizsgáztam, jogtanácsosként dolgoztam. A kilencvenes évek közepén a privatizálás következtében váltanom kellett és különböző személyes inspirációk hatására egyéni ügyvéd lettem. Az egyéni ügyvédkedést majd huszonöt évig gyakoroltam.

Hat ciklusban önkormányzati képviselő voltam Martfűn. Voltam mezei képviselő, bizottsági elnök és alpolgármester.

Harminc évig a mozgássérültek képviseletében is dolgoztam.

Tanítottam is mind iskolarendszerű, mind tanfolyami képzésben.

Megnősültem és el is váltam, amit nagyon rosszul éltem meg. Van egy lányom, aki Kecskeméten él és dolgozik, férjnél van, most várnak gyermeket.

Jelenleg egyedül, önállóan élek.

Az írás nagyon korán az életformám lett. Irodalmi és közéleti írásokat jegyzek. Korábban kezdtem az irodalmi írásokat, de először közéleti írásaimmal jelentkeztem a nyilvánosság előtt, az irodalmiak a 2000-es évek második felétől jelentek meg. Számtalan antológiában szerepelek írásaimmal, és öt önálló kötetem jelent meg eddig, de legalább ugyanennyi vár megjelenésre.

Az írás számomra szellemi kiteljesülés és beteljesülés, szárnyalás és önmegvalósítás. Mindegy, hogy milyen hangulatban ér el, ez akkor is igaz.


Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!